Glasfiber?

När rodret väl är på plats, vilket kommer att dröja, så funderar jag på fortsättningen.
Ska jag bara täta med sicaflex från båda håll?

Eller ska jag täta med sicaflex och sedan gå på med glasfiber för att fixera röret ?(det finns inga gängor kvar där nere)

  • Så frågan är bara sicaflex?
  • Eller gjuta fast glasfiberväv runt röret i nederkant?

Kommentarer
Postat av: freno

jag skulle köra med en bordgenomföring som du skarvar på ett rör upp till rorkulten, då får du garanterat tätt i både ovan och nederkant, sen får du ju automatiskt en fixering på rodret. Tror du får för mycket glapp med bara sikaflex, blir nog läckage med tiden också då.

/f

2009-09-28 @ 15:10:04
Postat av: Malin - Hockeyfruga

kan verkligen tänka mig de! åkte du dit du kände för eller planerade du resan med boende och så? känns som man får mer för pengarana liksom om man tågluffar :) Härligt att höra, samma här, toppen!

bygger du en egen båt?

2009-09-28 @ 20:03:13
URL: http://mysunshinestory.blogg.se/
Postat av: oceanplurra

akta dig för att bara sätta med sika, röret måste sitta stenhårt !! det är väldigt stora krafter på rodret ibland, och de krafterna tas upp av röret/laminatet också.

har du inte muttrar innanpåliggande och yttre, som låser röret imot skrovet? det skall det vara .jo, jag köpte , 9 mm tror jag, teakplywood på Seasea till sittbrunnen.

Sen tog jag den långa stuvluckan som på min H18 täckte ena sittbänken i brunnen. Mallade av den på båda teakbitarna och gick till en kompis med bandsåg. Sågade c:a 5-10 mm mindre på längden och bredden på den teakbiten som skulle sitta på den sidan som inte har stuvlucka. Detta pga av att måtten är lite snålare på den sidan.Sen oljade jag den flera omgångar, lät torka ett par dagar, torkade av med T-röd, för att sedan lacka 6 lager.Innan olja och lack så borrade/försänkte jag 4 hål per bit, ett i varje hörn. Här får man passa sig och se till att hålen går igenom där plasten inte är förstärkt/upphöjd på undersidan sittbänkarna. Lite knixigt att mäta rätt.Sedan bara genomgående försänkta syrafria rostfria skitdyra skruv med muttrarna på insidan plasten och en del sika 291 som fick följa med skruvarna ner. Sedan la jag strängar av sika 291 som "tätningslist" hela vägen runt bitarna för att vatten inte komma in mellan teakens undersida och plasten på sittbänkarna.Du kan se lite hur det blev här:

http://oceanplurra.blogspot.com/2009/05/midget-gura.htmlJag tror alltihop gick på några hundralappar och en-två dagars jobb.Sen köpte jag akacia-trall på Hornbach (eller var det Bahaus...?)

, några bitar för hundra spänn, sågade och skruvade om dom så dom passade sittbrunnsgolvet, och oljade och lackade på samma sätt./leif2009-09-28 @ 21:01:09
URL: http://oceanplurra.blogspot.com
Postat av: B E X

Hej! Läs gärna mitt inlägg "Jag har fått nog" & tyck till med en kommentar! Kram

2009-09-28 @ 22:56:34
URL: http://srebecca.blogg.se/
Postat av: em

http://temakarlek.blogg.se

Var en sötnos och gå in och hjälp mig med en undersökning! tack på förhand!

2009-09-28 @ 23:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0